مطالب برتر
جستجو
حضرت علی (ع): «زَکوةُ العِلمِ نَشرُهُ؛ زکات علم نشر آن است».
وبلاگ "ترفندها" (سایت پیسیترفند) برای عمل به این حدیث شریف و با هدف ارتقاء دانش و مهارتهای مرتبط با رایانه در ۳۰ مهرماه ۱۳۹۱ ایجاد شده است. به امید آنکه مفید واقع شود.
🔵 کانال پیسیترفند در تلگرام:
telegram.me/pctarfandir
🔵 ارتباط با ادمین:
telegram.me/pctarfand_admin
خلاصه آمار
انواع فاصله گذاری و اتصال بین کلمات در نرمافزار ورد
قبلا در مطلبی کاراکتر ZWNJ که برای ایجاد «نیمفاصله» استفاده میشود را برای شما شرح داده بودم. در نرمافزار ورد کاراکترهای دیگری نیز برای ایجاد انواع دیگر فاصله و اتصال بین کلمات وجود دارد. در ادامه مطلب با پیسیترفند همراه باشید تا با آنها آشنا شوید.
۱- اتصال مجازی یا چسبندهی صفرپهنا (ZWJ) :
ZWJ مخفف zero-width joiner است (چسبندهی صفرپهنا). دلیل نامگذاری این حرف به «چسبندهی صفرپهنا» در استاندارد یونیکد این است که این حرف موجب میشود حرف پیش از آن، به شکل ناپایانیاش ظاهر شود. حرفی که موجب میشود تا «ع» به صورت «ع» ظاهر شود، همین حرف چسبندهی صفرپهنا است که پس از «ع» تایپ گردیده است و اگر قبل از «ع» بیاید آن را به این شکل درمیآورد: ع. و اگر دو طرف «ع» بیاید از دو طرف حالت چسبیده پیدا میکند: ع . حرف «چسبندهی صفرپهنا» در میان اهل فن به «اتصال مجازی» معروف است. کاربرد این حرف بسیار کمتر از فاصلهی مجازی است. کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر 200D است. مشابه آنچه برای نیمفاصله بیان شد، اتصال مجازی را میتوانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد200D پیدا کنید یا در تب Special characters از بین لیست کاراکترها، معادل آن یعنی No-width Non Break را بیابید و شرتکات مورد نظرتان را برای آن اعمال کنید.
البته در ویندوز یا بطور کلی تمام نرمافزارها میتوانید از شرتکات Ctrl+Shift+1 برای ایجاد اتصال مجازی استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای صفحه کلید زد و نه کیپد.
۲- فاصله نشکن یا بدون شکست (NBSP)
فرض کنید میخواهیم کلمهای مانند function() را تایپ کنیم. نیاز است که برای نمایش بهتر این عبارت بین پرانتز باز و بسته یک فاصله وجود داشته باشد اما ایجاد فاصله با زدن space اصلا مناسب نیست و باعث میشود که در صورت قرارگرفتن این کلمه در انتهای خط، پرانتز بسته به تنهایی در ابتدای خط بعدی قرار بگیرد و این موضوع اصلا جالب نیست. اگر هم از نیمفاصله استفاده کنیم باز هم فاصلهای بین این دو به وجود نخواهد آمد. برای حل مشکل باید از فاصله نشکن یا بدون شکست استفاده کنیم. به این ترتیب علاوه بر ایجاد فاصله بین پرانتز باز و بسته، تمامی کاراکترهای مجموعه function( ) در کنار هم باقی میمانند. برای ایجاد فاصله نشکن از باید کاراکتر NBSP یا no-break space استفاده کرد.
کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر 00A0 است. مشابه آنچه برای نیمفاصله بیان شد، فاصله نشکن را میتوانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد00A0 پیدا کنید یا در تب Special characters از بین لیست کاراکترها، معادل آن یعنی Nonbreaking space را بیابید و شرتکات مورد نظرتان (مثلا Ctrl+Shift+Space) را برای آن اعمال کنید.
میتوانید از شرتکات Alt+2+5+5 یا Alt+0+1+6+0، در ویندوز یا بطور کلی تمام نرمافزارها برای ایجاد فاصله نشکن استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای کیپد زد و نه صفحه کلید.
توجه داشته باشید با ایجاد فاصله با استفاده از این روش دو کلمه به یک کلمه تبدیل نخواهند شد اما دو کلمه همیشه با هم و در یک خط خواهند بود.
۳- خط تیره نشکن یا بدون شکست
برای جلوگیری از جدا شدن کلمات یک عبارت چند کلمهای مانند Non-breaking Hyphen در صورت قرارگرفتن این عبارت در انتهای خط، باید برای حفظ ظاهر عبارت مانع از این شد که hyphen یا breaking در ابتدای خط بعدی قرار بگیرد. برای اتصال hyphen و breaking میتوان از فاصله نشکن استفاده کرد اما برای اتصال Non و breaking نمیتوان از خط تیره معمولی بهره برد بلکه در اینحالت باید از خط تیره نشکن استفاده کرد. برای ایجاد خط تیره نشکن به کاراکتر Nonbreaking Hyphen یا Soft Hyphen نیاز است.
کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر 00AD است. مشابه آنچه برای نیمفاصله بیان شد، خط تیره نشکن را میتوانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد00AD پیدا کنید یا در تب Special Characters از بین لیست کاراکترها، Nonbreaking Hyphen را بیابید و شرتکات مورد نظرتان (مثلا -+Ctrl+Shift) را برای آن اعمال کنید.
البته در ویندوز یا بطور کلی تمام نرمافزارها میتوانید از شرتکات Alt+4+5 استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای کیپد زد و نه صفحه کلید.
۴- ایجاد خط تیره اختیاری با استفاده از کاراکتر Optional hyphen
قبلا در مطلب نیمفاصله، کاراکتر Optional Hyphen شرح داده شده است.
- برای مشاهده سایر کاراکترها به این لینک مراجعه کنید.
منابع: knowledgeage.blogfa.com
debug.ir
jahanshiri.ir
برای مطلع شدن از جدیدترین مطالب سایت، کانال پیسیترفند در تلگرام را با آیدی pctarfandir@ دنبال کنید: |
سوالات خود در زمینه ورد و اکسل و ... را میتوانید از طریق ایمیل و تلگرام با ما مطرح کنید. آدرس ایمیل: tarfandha.blog@gmail.com آیدی تلگرام: pctarfand_admin@ |
نظرات (۳)
-
محمدحسین حیدری
چگونه بین اعدادسالهای قمری یا میلادی یا شمسی که بلافاصله م یا ش یا ق آمده یک فاصله نشکن ایجاد کنیم و بایک دستور در کل متن اعمال شود؟-
پاسخ:
۷ تیر ۰۱، ۲۱:۵۳سلاممنظورتون مثلا 1401ش است؟
-
-
احسان صراف زاده
واقعاااااااااااااااااا دستتون درد نکنه
فکر میکنم خیلی ها این مطالب رو نمیدونن، به شدت نیاز داشتم به این مطلب
یه دنیا ممنون
اجرکم عندالله -
بهرامی
ممنون میشم منو راهنمایی کنین.
ارسال نظر
قبل از ارسال نظر به نکات زیر توجه کنید:
۱- با توجه با اینکه نظرات خصوصی شما امکان نمایش در سایت را ندارد، بنابراین هنگام ارسال نظر، گزینه "" را انتخاب نکنید. چون تنها راه پاسخگویی به آن از طریق ایمیل شما است که با توجه به مشغله کاری فرصت ارسال پاسخ از طریق ایمیل وجود ندارد.
۲- قبل از مطرح کردن سوالتان، مطلب فوق را با دقت مطالعه کنید. اگر پاسخ سوالتان را پیدا نکردید در سایت جستجو کنید، ممکن است در مطلب دیگر پاسخ سوالتان را پیدا کنید.
۳- تنها به سوالاتی پاسخ داده میشود که از نحوه حل آنها اطلاع داشته باشم.
۴- نظراتی با مضمون زیر، صرفا تایید و نمایش داده میشود و به آنها پاسخی داده نمیشود.
الف) در مورد پاسخ سوال شما اطلاعی نداشته باشم،
ب) پاسخ سوال شما در مطلب فوق وجود داشته باشد.
طبقه بندی موضوعی
- آفیس و پیدیاف (۱۵۹)
- ورد (۶۳)
- اکسل (۹۰)
- پاور پوینت (۳)
- پیدیاف (۱۰)
- اینترنت (۴۳)
- فایرفاکس (۲۵)
- اینترنت/سایر (۱۸)
- کد نویسی (۶۵)
- دستورات داس (۳)
- ماکرونویسی (۵۷)
- نرم افزار ویدئو (۹)
- نرم افزار عکس (۳)
- بازی (۱)
- رپورتاژ آگهی (۳)
- سایر موارد (۵۰)
- موبایل (۶)
تبليغات
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
روشهای تبدیل لینک متنی به لینک با قابلیت کلیک (هایپرلینک) در ورد + ماکرو
يكشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ -
چگونه در اکسل ردیفهای دارای سلولهای ادغام شده را یکی در میان رنگ کنیم؟ + ماکرو
يكشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ -
افزودن ردیف خالی بین ردیفهای یکسان در اکسل + ماکرو
جمعه ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ -
پیدا کردن تمام ترکیبات ممکن سلولهای یک ستون در اکسل + ماکرو
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ -
تکرار یا تکثیر یک یا چند ردیف در اکسل + ماکرو
سه شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ -
ترکیب سلولهای یک ستون دارای مقادیر یکسان در ستون دیگر در اکسل + ماکرو
جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ -
تقسیم سلولهای حاوی رشتههای متنی یا عددی به چند ردیف در اکسل + ماکرو
شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ -
حذف ردیف های خالی در اکسل + ماکرو
شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ -
جایگذاری دادهها فقط در سلولهای قابل مشاهده یا فیلتر شده در اکسل + ماکرو
پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ -
تغییر اندازه تصاویر متناسب با اندازه سلول ها در اکسل + ماکرو
شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲